N-VA vraagt de oprichting van een adviesraad voor toerisme in Poperinge

Op 30 november 2015

Poperinge – Op de gemeenteraad van 30 november 2015 heeft N-VA de oprichting gevraagd voor een adviesraad toerisme in Poperinge. “We stellen vast dat de toerismesector te weinig betrokken wordt bij beleidsbeslissingen van het stadsbestuur van Poperinge,” aldus gemeenteraadslid Charlotte de Wit-Vyvey en communicatieverantwoordelijke Ben Glorieux (Watou). “Wij vragen met de oprichting van deze adviesraad meer transparantie rond het toerismebeleid.”

“We vragen aan het stadsbestuur voor de oprichting van een officiële adviesraad voor toerisme. Er zijn verschillende adviesraden in Poperinge, specifiek bedoeld voor hun doelgroep, van de sportraad tot de jeugdraad.”

Het stadsbestuur vindt inspraak héél belangrijk, zo werden de bewonersplatformen, op vraag van onze collega’s van Open VLD, ook uitgebreid naar het centrum van Poperinge. In de vorige legislatuur werd er eens een overlegmoment gehouden met de logiessector maar dit werd jammer genoeg niet systematisch verder gezet.

Onderwerpen voor het adviesorgaan

Er is nu meer dan ooit nood aan een officieel en neutraal adviesorgaan, een volwaardig adviesraad van toerisme. In deze adviesraad kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen voor het toeristisch beleid in Poperinge. Een taak voor het adviesorgaan zou alvast kunnen zijn om mee te bepalen wat er met de middelen van de logiestaks dient te gebeuren. Want ten slotte zijn deze middelen ook bedoeld voor de toeristische sector. Tot op heden is dit onduidelijk wat er met deze middelen gebeurt.

“Wij vragen met de oprichting van deze adviesraad meer transparantie rond het toerismebeleid. Dit adviesorgaan moet de communicatie tussen de stad, de logiessector en de restauranthouders, maar ook andere toeristische actoren, bijvoorbeeld met de organisatoren van jongerenvakanties bevorderen. Dit moet ook zorgen voor een betere samenwerking. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere en andere logieshouders verschijnen op de website 48uur.be of kunnen er arrangementen worden uitgewerkt tussen horeca en Stad Poperinge.”

“De horeca betrekken in de raad voor lokale economie is een goede zaak, maar de vertegenwoordiging is er beperkt. Een adviesraad voor toerisme bestaat ook in andere Vlaamse gemeentes zoals Brecht, Dessel, Bochelt, Herenthout, Tielt-Winge, Stekene, Gavere, Diest, Bredene, Moorslede, Kapellen en Brugge. We hopen dat dit adviesraad in 2016 kan opgericht worden,” besluiten gemeenteraadslid Charlotte de Wit-Vyvey en communicatieverantwoordelijke Ben Glorieux.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is