N-VA Poperinge wil dat leefloners en erkende vluchtelingen (vrijwillige) gemeenschapsdienst uitvoeren

Op 6 april 2016, over deze onderwerpen: Sociaal beleid (OCMW)

Poperinge – Op de OCMW-raad van donderdag 14 april zal N-VA een voorstel indienen om gemeenschapsdienst voor leefloners in Poperinge in te voeren. OCMW-raadslid Lieven Ryckbosch en communicatieverantwoordelijke Ben Glorieux: “We willen dat het Sociaal Huis onderzoekt of de 58 leefloners en de 34 asielzoekers (vrijwillig) ingeschakeld kunnen worden om gemeenschapsdienst te verrichten in Poperinge.”

OCMW-raadslid Lieven Ryckbosch en communicatieverantwoordelijke Ben Glorieux: “In 2014 genoten 58 personen het leefloon in Poperinge, cijfers voor 2015 ontbreken op vandaag. Het betreft 28 alleenstaanden, 10 samenwonenden en 20 (eenouder)gezinnen met gezinslast. Slechts 19 hiervan werden geactiveerd via artikel 60 (tewerkstellingsmaatregel). Voor die andere leefloners die niet worden tewerkgesteld, vragen we of er voor hen gemeenschapsdienst kan ingevoerd worden. We vragen ook dat de 34 asielzoekers (vrijwillige) gemeenschapsdienst uitvoeren, tenminste als ze erkend vluchteling zijn en dus een leefloon ontvangen. Uiteraard moeten de asielzoekers ook voldoende tijd hebben om de lessen Nederlands te volgen.”

“Naast de eigen klusjes- en poetsdienst dient het Sociaal Huis externe partners te zoeken om een samenwerking op poten te zetten voor de gemeenschapsdienst. Met de groendienst en de technische dienst van Poperinge kan er samengewerkt worden, bv. onkruid wieden op kerkhoven. Het kerkhof van Poperinge wordt op dit moment niet goed onderhouden qua groenonderhoud. Daarnaast kan er zwerfvuil geruimd worden op het openbaar domein. Men kan ook meehelpen bij de vrijwilligers van De Wervel, meehelpen bij de vrijwilligers van De Kringloopwinkel, meehelpen bij het OLV Gasthuis, meehelpen bij het dagziekenhuis Poli Poperinge, … . Er zijn dus heel wat mogelijkheden. We hopen dat ons voorstel deftig onderzocht zal worden door het OCMW-bestuur”, besluiten OCMW-raadslid Lieven Ryckbosch en communicatieverantwoordelijke Ben Glorieux.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is